Boeken - Spelen met gedrag
Geniet ervan!
Vorige dia
Volgende dia
0 +
Jaar ervaring in opleiden
0 +
Boeken verkocht
0 +
Cursussen en trainingen

Boeken over 'onderwijs in bewegen'

Door kennis meer impact

We maken de kennis en ervaringen van experts
beschikbaar voor de beweegprofessional

Beter Spelen en Bewegen met Kleuters

Van kennisbasis naar basiskennis

Werken met kleuters is een vak apart en bewegingsonderwijs is een apart vak. Die twee gecombineerd verdienen een eigen boek. Een bundeling van veel bestaande theorie over kleuters, over het hoe en waarom van bewegingsonderwijs maar vooral over het vakkundig begeleiden van ‘kleuters in beweging’.

Vakkundig begeleiden

Het boek bundelt bestaande kennis van en nieuwe wetenschappelijke inzichten in het bewegingsonderwijs. Het helpt je op weg om deskundiger en bekwaam te worden in het ontwerpen en aanbieden van betekenisvolle en gedifferentieerde bewegingslessen met kleuters. Een praktisch handboek met tools en handvatten om kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs te verzorgen.

Wat een geweldig boek is het geworden!

– Prof. Dr. Erik Scherder, neuropsycholoog, spreker en auteur

Effectiever coachen in de sport

Het handzame basisboek voor coaches

Niet alleen omvat Effectiever coachen in de sport de gehele basis en de laatste innovaties binnen het coachen in de sport, tevens wordt besproken hoe je jouw eigen coachkracht kunt maximaliseren. Dit gebeurt vooral doordat er handvaten worden gegeven om jouw doelen succesvol te behalen. Til jezelf en jouw sporter met de kennis en praktische informatie in dit boek naar een hoger niveau.

Word de coach die je altijd al wilde zijn

De hoofdstukken zijn coachend geschreven, waarbij de theorie gelijk in de praktijk wordt toegepast. Jij als coach kiest al lezende jouw eigen leerweg, waarbij je wordt ondersteund door kennis, video’s, ontwikkelvragen, oefenopdrachten en praktijkvoorbeelden. Pak je kans en gebruik Effectiever coachen in de sport om de coach te worden die jij altijd al wilde zijn.

Knap werk!

‘Lekker compleet en mooi uitgegeven. Goed ingedeeld en voor alle niveaus is er wat in te halen. Knap werk!’ 

– Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog, auteur, columnist en spreker

Onderwijs in bewegen op de basisschool

Basiskennis voor de beweegprofessional

Dit boek bundelt bestaande kennis van en nieuwe wetenschappelijke inzichten in het bewegingsonderwijs. Het helpt je op weg om deskundiger en bekwaam te worden in het ontwerpen en aanbieden van betekenisvolle en gedifferentieerde gymlessen.

Suggesties en handreikingen

Het boek gaat in op verantwoord organiseren en didactisch handelen. Het bevat aanwijzingen, richtlijnen en suggesties voor praktisch handelen, waarmee leerprocessen worden geoptimaliseerd en gewenste bewegingsgedragingen worden bereikt. 

Een praktisch handboek met tools en handvatten om kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs te verzorgen.

Leesbaar, actueel en innovatief

Theo de Groot heeft hier met meerdere auteurs vanuit diverse perspectieven een uitstekend gevisualiseerd boek gecreëerd dat voor diverse disciplines is te gebruiken. Zeer gewaardeerd heb ik het inbrengen van wetenschappelijke achtergrond rondom motorisch leren, en de leer-kracht van het kind.

– Prof. Dr. E. Rameckers, revalidatiewetenschappen, kinderfysiotherapie, Universiteit Hasselt

Voorkeur voor online cursussen?

Op dit moment zijn dit de meest populaire!

Motorisch leren in het onderwijs en de sport

Motorische leerprincipes gericht inzetten waardoor kinderen sneller, effectiever en met meer plezier leren en de (beweeg)motivatie toeneemt. Dit is het accent binnen deze op het handelen in de praktijk gerichte cursus.

Effectiever coachen
in de sport

In deze cursus krijg je handvaten aangereikt om de drie pijlers van het trechtermodel op een praktische en direct toepasbare en gerichte manier in de praktijk in te zetten: zowel in het bewegingsonderwijs als in de sport.

Bewegingsonderwijs met kleuters

Deze cursus is gebaseerd op de bestseller ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ en is specifiek ontworpen voor beweegprofessionals die lesgeven aan jonge kinderen of van plan zijn dit te gaan doen.

Executieve functies in bewegingssituaties

Executieve functies zijn een hot topic in onderwijsland. Executieve functies zijn de regel- en aansturingsfuncties van de hersenen. Je hebt ze nodig voor de dagelijkse praktijk op school en tijdens de lessen bewegingsonderwijs.

Interesse in een van de cursussen?

Veel meer dan alleen een bewegingsboek!

“Wat een prachtig, smakelijk, uitnodigend en interessant boek! Overzichtelijk, heldere opmaak. Prachtige onderbouwing, schitterende foto’s, zeer praktijkgericht: een absolute aanwinst voor de verbetering van het (bewegingsonderwijs) aan kleuters.”

– Aleid H.M. Beets Kessens, voorzitter redactie De wereld van het jonge kind en adviseur bij Landelijke Beroepsgroep voor Jonge Kind Specialisten

Aanbevelingen van klanten

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5
Voor de Lekker Fit! Academie heeft Theo op basis van een aantal hoofdstukken digitale modules en cursussen ontwikkeld. (Vak)leerkrachten uit het basisonderwijs kunnen zich inschrijven zen zelfstandig één of meerdere modules volgen. De kracht van de ontwikkelde e-learnings zit vooral in de korte theorie en leerstof in de praktijk uitproberen en kijken en ervaren hoe het werkt.
Remko van der Kaaden
Consulent Kleuters bij de gemeente Rotterdam
Wat een geweldig en inhoudelijk krachtig boek! 'Onderwijs in bewegen op de basisschool' is een boek dat de kern van het bewegen pakt; het persoonlijk gekleurde bewegen. Vanuit het ervaren van bewegingsactiviteiten wordt het accent gelegd op een persoonsgerichte benadering. Het maakt me blij dat het kind centraal wordt gesteld en de activiteiten steeds vanuit dit perspectief worden gekozen en aangeboden."
Nick Vissers
Docent pmkt-opleiding, MRT-er, praktijkhouder en psychomotorisch kindertherapeut
Ontvangen van Sabine.
Sabine
(vak)leerkracht

Meer reacties en ervaringen

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5
Wat een prachtig smakelijk uitnodigend en interessant boek! Overzichtelijk, heldere opmaak. Prachtige onderbouwing, schitterende foto’s, zeer praktijkgericht: een absolute aanwinst voor de verbetering van de kwaliteit van het (bewegings)onderwijs aan kleuters.
Aleid H.M. Beets Kessens
Voorzitter redactie HJK en adviseur jonge kind specialisten
Spelend leren; gericht op de brede ontwikkeling van jonge kinderen! De combinatie (...) levert pagina’s rijke theorie, creatieve en overzichtelijke lesvoorbeelden, prachtige illustraties en een online studiehulp. Het boek geeft een volledig beeld en breed perspectief van het bewegingsonderwijs aan jonge kinderen
W.J. Dunsbergen
Directeur bestuurder VCOS Sliedrecht
Het boek leest prettig en kent een heldere opbouw geïllustreerd met sprekende en relevante praktijk - voorbeelden. In het boek zijn prachtige illustraties opgenomen waardoor de bedoeling van de schrijvers naast woorden ook in beelden duidelijk wordt.
Chris Hazelebach
Redactie KVLO, opleidingsdocent en auteur
Onderwijs in bewegen op de basisschool is met recht hét handboek voor het bewegingsonderwijs op de basisschool! Een lijvig boek, waarin zowel de meer theoretisch alsook de praktisch ingestelde lezer volledig aan hun trekken komen.
Chris den Besten
Gezondheidszorgpsycholoog, gedragskundige en mede-eigenaar van ZOZ-trainingen

De fascinatie die ons bindt

Spelen met de kracht van bewegen

Wij brengen mensen met verschillende opleidingen en achtergronden bij elkaar. Er is één fascinatie die ons bindt: spelen met de kracht van bewegen. 

We zijn een netwerk van beweeg- en opleidingsprofessionals op het gebied van bewegen, onderwijs en psychologie. Waar deze disciplines bij elkaar komen, daar ligt onze interesse en kracht. De  drijfveer voor dit samenwerkingsverband is de eigen praktische ervaring in het begeleiden van ‘mensen in beweging’ en de aanhoudende nieuwsgierigheid naar ontwikkelingsmogelijkheden en het gedrag van individuen binnen groepsprocessen.

THEMA – spelen met gedrag is expert in het beïnvloeden van bewegingsgedrag door kennis op het gebied van onderwijs in bewegen in de brede zin van het woord. Wij gaan samenwerkingsverbanden aan afhankelijk van de specifiek vraag. Naast de vaste medewerkers, opleiders en trainers beschikt THEMA over een netwerk van inhoudsspecialisten op het gebied van gedrag en bewegen. Spelen met gedrag is onze uitdaging. Geen groep op individu reageert identiek. Geen opdracht wordt door ons hetzelfde benaderd.

Wij werken samen met .....

Artikelen rondom 'onderwijs in bewegen'

Op zoek naar specifiek onderwerp?

Doorzoek tientallen artikelen op deze site.

Bewegingsonderwijs met kleuters, een vak apart

We schreven er een E-boek over.

Interessant voor leerkrachten, vakleerkrachten en therapeuten die werken met jonge kinderen in bewegingssituaties.

Het E-book biedt handvatten, tips & tricks voor het beter en makkelijker organiseren van inhoudelijke en kwalitatieve bewegingslessen met kleuters die voldoen aan de negen criteria voor een goede les.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Stuur een berichtje via het onderstaande formulier.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Coachtips

Wil je ook coachtips ontvangen van de auteur van Effectiever Coachen in de Sport? 

Schrijf je dan nu in!