THEMA effectief sporten - Spelen met gedrag

THEMA - Effectief Coachen

Welkom bij het thema effectief coachen in de sport. Dit thema wordt beheerd door collega Roos Hanemaaijer. Zij is opgeleid tot gymdocent, fysiotherapeut en opleidingskundige en heeft jaren zelf topsport beoefend en daarna anderen gecoacht op internationaal niveau.

Effectief coachen is een algemene noemer voor sporters en trainers om te leren hoe je effectiever kan trainen, coachen en begeleiden. Want niets is zo zonde als veel te hard werken, met te weinig resultaat!

Het uiteindelijke doel van het concept effectief coachen, laat zich het beste samenvatten met de uitspraak: ‘Work hard, but always efficiently’.

900+

beweegprofessionals

4,8/5

gemiddelde review

20+

jaar ervaring

Wil je ook zo effectief mogelijk leren coachen in de sport?

Bekijk dan de video’s, blogs en artikelen op deze website of schrijf je gelijk in voor de online cursus effectief sporten en ontvang het boek er gratis bij!

Video's

Op het Youtube-kanaal van effectief sporten staan zowel theoretische concepten alsook praktische tips op een effectieve en motiverende manier uitgewerkt in verschillende video’s. Zoals bijvoorbeeld de meest bekeken video over het trainen van sprongkracht, die gemaakt is in samenwerking met trainingscenter IETS ANDERS.

Online cursus

up-to-date

Weten dat je kennis over effectief coachen up-to-date is en geïnformeerd bent over de nieuwe ontwikkelingen

tools en handvaten

Alle tools en handvaten om kwalitatief goede en inhoudelijke trainingen te verzorgen.

meer vertrouwen

Met meer vertrouwen, praktische kennis en concrete handvatten in de zaal en op het veld staan.

Deze cursus is een must voor iedere sportcoach. Niet alleen omvat deze cursus de gehele basis en de laatste innovaties binnen het coachen in de sport, tevens wordt besproken hoe je jouw eigen coachkracht kunt maximaliseren.

Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen je wat je kreeg. 

- vrij naar einstein -

Tijd voor je eigen koers

Zoek en vind de kennis en vaardigheden die je effectief kunt inzetten in de trainingspraktijk van elke. Steeds op zoek naar leerhulpstrategieën en de juiste interventies om jouw sporter te bieden dat wat hij nodig heeft. Wij weten niet wat jij zoekt, dat weet je zelf. Wanneer je weet wat je nodig hebt kunnen we je waarschijnlijk helpen het te vinden.

Naast de vaste medewerkers, opleiders en trainers beschikken we over een netwerk van inhoudsspecialisten op het gebied van trainen en coachen. Deze cursus gebaseerd op het boek ‘Effectiever coachen in de sport’ is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende inhoudsdeskundigen.

Zou het leven niet mooier zijn wanneer...

Je met nog meer plezier en zelfvertrouwen in de zaal of op het veld staat en trainingen geeft in de wetenschap dat je kennis en kunde up-to-date is? 

Training geven en coachen doe je niet aan de hand van checklists. Er zijn geen recepten waardoor sporters aan het eind van een specifieke periode de gewenste prestaties laten zien. Wel zijn er ingrediënten om betekenisvolle, effectieve en inhoudelijk kwalitatief goede trainingen te ontwerpen.

Dit boek is een must-have voor iedere sportcoach. Niet alleen omvat Effectiever coachen in de sport de gehele basis en de laatste innovaties binnen het coachen in de sport, tevens wordt besproken hoe je jouw eigen coachkracht kunt maximaliseren. Dit gebeurt vooral doordat er handvaten worden gegeven om jouw doelen succesvol te behalen. Til jezelf en jouw sporter met de kennis en praktische informatie in dit boek naar een hoger niveau.

De hoofdstukken zijn coachend geschreven, waarbij de theorie gelijk in de praktijk wordt toegepast. Jij als coach kiest al lezende jouw eigen leerweg, waarbij je wordt ondersteund door kennis, video’s, ontwikkelvragen, oefenopdrachten en praktijkvoorbeelden. Pak je kans en gebruik Effectiever coachen in de sport om de coach te worden die jij altijd al wilde zijn.

Ben je klaar om de coach te worden
die je altijd al wilde zijn?

“Het boek/online cursus effectiever coachen, is voor trainers van ieder niveau en iedere sport een must. Leer hoe je nieuwe (en oude) inzichten op een duidelijke, maar zonder extra inspanning, toe kan passen.
Complete basis met duidelijke ondersteunende filmpjes." !”

Ons doel

Een positieve impact hebben op de mensen en de wereld om ons heen. We doen dit door het zoeken van verbinding, delen en toegankelijk(er) maken van informatie over ‘trainen en coachen’ in de brede zin van het woord beschikbaar te maken.

Inspireren, verleiden en uitnodigen

Zijn onze kernwoorden en kernwaarden. Groei en verandering zijn pas mogelijk als je er open voor staat.

Gefascineerd door individuele mogelijkheden en de verbindende kracht van groepsprocessen met een passie voor het zoeken naar de ‘drive’ en de beweegredenen waarom mensen doen wat ze doen: en teams en organisaties functioneren zoals ze functioneren. 

Creëren en verbinden 

Het ontwerpen en verzorgen van actieve trainingen die uitdagen en prikkelen is onze kracht. Een krachtige verbinding tussen inhoud en aanbiedingswijze van het bewegen.

Onze activiteiten op dit gebied:

  • Onderzoek en publiceren
  • Toegankelijk(er) maken van kennis over bewegen, trainen en coaching
  • Ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en training
  • Coaching van beweegprofessionals

Train de trainer

Voor beweegprofesionals geven we cursussen en trainingen, en ontwikkelen we online cursussen op het gebied van ‘training en coaching’.  

We geven je graag een idee van de mogelijkheden en thema's.
We hebben hier twee DEMO-omgevingen klaargezet.
 
Neem de tijd om even te kijken naar wat ze je te bieden hebben. 

BLOGs

Naast boeken en artikelen schrijft Roos regelmatig blogs voor deze website. Om ze te lezen klik dan nu op de knop.

Meer reacties en ervaringen

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5

Wij werken samen met .....

Niets is zo praktisch als een goede theorie en
niets is zo theoretisch als een goede praktijk.

Artikelen over trainen, coachen en onderwijs in bewegen

Op zoek naar specifiek onderwerp?

Bekijk de tientallen artikelen op deze site.

Coachtips

Wil je ook coachtips ontvangen van de auteur van Effectiever Coachen in de Sport? 

Schrijf je dan nu in!