THEMA - Onderwijs in bewegen op de basisschool

Bewegen is onze passie. Vanuit deze passie en de betrokkenheid voor onderwijs maken we kennis over onderwijs in bewegen meer toegankelijk en praktisch toepasbaar. Met kennis meer impact; dat is onze overtuiging en drijfveer.

Dit thema is specifiek voor de beweegprofessional die meer wil weten over het onderwijs in bewegen. We schreven er een boek over.

1200+

beweegprofessionals

4,8/5

gemiddelde review

20

jaar ervaring

HERKEN JIJ Dit OOK?

Je vindt het belangrijk dat leerlingen gericht oefenen en meer leren? Je stuurt op lekker lopende lessen en trainingen waarin volop beleving is. Je zoekt steeds de afstemming. Je vindt het belangrijk dat de leerlingen krijgen wat ze ‘nodig hebben’ en bent daarom op zoek naar de meest geschikte leerhulpstrategie of interventie. 

 Wil je met nog meer enthousiasme en motivatie bewegingslessen geven?

 Wil je je leerlingen kunnen bieden wat ze nodig hebben?

 Ben je op de hoogte van de criteria voor een goede bewegingsles?

 Heb je het vertrouwen dat je de juiste interventies weet toe te passen?

 Wil je ervaren dat een les beter loopt en dat er meer beleving is?

Zou het leven niet mooier zijn als...

Je met nog meer plezier en zelfvertrouwen in de zaal of op het veld staat en onderwijs en trainingen geeft in de wetenschap dat je kennis en kunde up-to-date is? 

Lesgeven kun je niet aan de hand van checklists. Er zijn geen recepten waardoor leerlingen aan het eind van een specifieke periode de gewenste bewegingscompetenties laten zien. Wel zijn er ingrediënten om betekenisvolle bewegingslessen te ontwerpen, en die inhoudelijk en kwalitatief goed te begeleiden.

Onderwijs in bewegen in het basisonderwijs zorgt voor praktische tools en handvatten om kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs te verzorgen.

We bieden handvatten voor het ontwerpen en realiseren van een betekenisvolle speel- en beweegomgevingen met uitdagende bewegings- en belevingsmogelijkheden voor ieder kind.

up-to-date

Weten dat je kennis over onderwijs in bewegen up-to-date is en geïnformeerd bent over de nieuwe ontwikkelingen

tools en handvaten

Alle tools en handvaten om kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs te verzorgen.

meer vertrouwen

Met meer vertrouwen en praktische kennis en concrete handvatten in de zaal en op het veld staan.

"Those Who know, do. Those that understand, teach"

- vrij naar aristoteles -

Tijd voor je eigen koers

Zoek en vind de kennis en vaardigheden die je effectief kunt inzetten in de lesgeefpraktijk van enkele dag. Steeds op zoek naar leerhulpstrategieën en de juiste interventies om je leerling te bieden dat wat hij nodig heeft. Wij weten niet wat jij zoekt, dat weet je zelf. Wanneer je weet wat je nodig hebt kunnen we je waarschijnlijk helpen het te vinden.

Naast de vaste medewerkers, opleiders en trainers beschikken we over een netwerk van inhoudsspecialisten op het gebied van gedrag en bewegen. Dit boek is het resultaat van een samenwerking tussen opleidingsdocenten van verschillende hogescholen.

 

We geven je graag een idee van de mogelijkheden en thema's.
We hebben hier twee DEMO-omgevingen klaargezet.
 
Neem de tijd om even te kijken naar wat ze je te bieden hebben. 

Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen je wat je kreeg. 

- vrij naar einstein -

Reacties en ervaringen

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5
Wat een prachtig smakelijk uitnodigend en interessant boek! Overzichtelijk, heldere opmaak. Prachtige onderbouwing, schitterende foto’s, zeer praktijkgericht: een absolute aanwinst voor de verbetering van de kwaliteit van het (bewegings)onderwijs aan kleuters.
Aleid H.M. Beets Kessens
Voorzitter redactie HJK en adviseur jonge kind specialisten
Spelend leren; gericht op de brede ontwikkeling van jonge kinderen! De combinatie (...) levert pagina’s rijke theorie, creatieve en overzichtelijke lesvoorbeelden, prachtige illustraties en een online studiehulp. Het boek geeft een volledig beeld en breed perspectief van het bewegingsonderwijs aan jonge kinderen
W.J. Dunsbergen
Directeur bestuurder VCOS Sliedrecht
Het boek leest prettig en kent een heldere opbouw geïllustreerd met sprekende en relevante praktijk - voorbeelden. In het boek zijn prachtige illustraties opgenomen waardoor de bedoeling van de schrijvers naast woorden ook in beelden duidelijk wordt.
Chris Hazelebach
Redactie KVLO, opleidingsdocent en auteur
Onderwijs in bewegen op de basisschool is met recht het handboek voor het bewegingsonderwijs op de basisschool! Een lijvig boek, waarin zowel de meer theoretisch alsook de praktisch ingestelde lezer volledig aan hun trekken komen.
Chris den Besten
Gezondheidszorgpsycholoog, gedragskundige en mede-eigenaar van ZOZ-trainingen

Theo is een aanwinst voor vele teams waarbij zijn meerwaarde ligt in het samenbrengen van verdiepende theoretische kennis met het praktische handelen in de praktijk. 

Vele organisaties zullen profiteren van zijn inzet gecombineerd met een prikkelende visie op ‘leidinggeven/ onderwijs geven’.

5/5
– Harry Lezeman, manueel- en haptotherapeut, docent specialistische masteropleidingen

 

Ons doel

Een positieve impact hebben op de mensen en de wereld om ons heen. We doen dit door het zoeken van verbinding, delen en toegankelijk(er) maken van informatie over ‘Onderwijs in bewegen’ in de brede zin van het woord beschikbaar te maken.

Inspireren, verleiden en uitnodigen

Zijn onze kernwoorden en kernwaarden. Groei en verandering zijn pas mogelijk als je er open voor staat.

Gefascineerd door individuele mogelijkheden en de verbindende kracht van groepsprocessen met een passie voor het zoeken naar de ‘drive’ en de beweegredenen waarom mensen doen wat ze doen: en teams en organisaties functioneren zoals ze functioneren. 

Creëren en verbinden 

Het ontwerpen en verzorgen van actieve trainingen die uitdagen en prikkelen is onze kracht. Een krachtige verbinding tussen inhoud en aanbiedingswijze van het bewegen.

Onze activiteiten op dit gebied:

  • Onderzoek en publiceren
  • Toegankelijk(er) maken van kennis over bewegen
  • Ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en training
  • Coaching van beweegprofessionals

Train de trainer

Voor beweegprofesionals geven we cursussen en trainingen, en ontwikkelen we online cursussen op het gebied van ‘Onderwijs in bewegen’. 

“De docenten die bijblijven zijn zij die de liefde voor hun vak over weten te brengen op hun studenten. Theo en Mariska zijn zulke docenten.”

5/5

– Nick Vissers, praktijkhouder en opleidingsdocent PMKT

 

Wij werken samen met .....

Niets is zo praktisch als een goede theorie en
niets is zo theoretisch als een goede praktijk.

Artikelen rondom 'onderwijs in bewegen'

Op zoek naar specifiek onderwerp?

Doorzoek tientallen artikelen op deze site.

Neuromotor Task Training
Theo de Groot

Een (basis)voorbeeld

Een voorbeeld van een activiteit die we regelmatig gebruiken, omdat deze veel mogelijkheden biedt voor kinderen die beter willen worden in het succesvol ontwijken van

Lees verder »